Компанія "Цивільні літаки Сухого", що займається випуском пасажирських літаків Sukhoi SuperJet 100, у своєму звіті за другий квартал року пише про можливі проблеми з поставками іноземних деталей через санкції щодо Росії.

Про це повідомляють "Ведомости" у вівторок, 18 серпня.

У документі говориться, що в першому півріччі на зарубіжні комплектуючі припадало понад 83% поставок матеріалів і товарів, при тому, що торік імпорт ледь перевищував 50%. За словами представника ГСС, це пов'язано з графіком поставок, а в цілому "Суперджет" збирають з іноземних деталей на 40%.

Частина зарубіжних партнерів може відмовитися від поставок через санкції. Так, у звіті згадується французька Thales Avionics SAS, яка з грудня по липень не відправляла обчислювачі системи літаководіння.

Читайте також: Moody's прогнозує поглиблення рецесії в Росії

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У ГСС побоюються, що виробник гідравлічних систем із США Parker може вимагати сертифікат про відмову на поставку продукції в Крим або нафтогазовим компаніям, що підпадають під санкції. Хоча поставки від німецької Liebherr Linderberg і французької PowerJet поки тривають без проблем, у звіті йдеться про можливі затримки з поставкою.

Зараз виробник намагається проводити програму з імпортозаміщення 22 видів компонентів, однак це може привести до змін в сертифікаті типу літака.