Опитані засобами масової інформації експерти перерахували причини, через які економіка країн БРІКС невпинно падає.

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

"Серед названих причин - нездатність керівництва країн проводити безпечну і життєздатну економічну політику, а також вивести виробництво на конкурентний рівень", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Запрацював альтернативний світовий банк від БРІКС

Згідно інформації, останні дії китайської влади девальвували юань. ЗМІ згадують також негативний вплив санкцій на економіку Росії. У Бразилії не вщухають протести проти уряду, в яких беруть участь сотні тисяч осіб. Водночас, у Південній Африці зафіксували безпрецедентний рівень корупції.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

На думку експертів, хоч якийсь розвиток показує лише Індія.

Нагадаємо, раніше у Шанхаї запрацював банк розвитку БРІКС. Основним його завданням назвали фінансування різних інфраструктурних проектів у країнах-членах БРІКС і країнах, що розвиваються.

Довідка. BRICS - група із п'яти країн Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка.

Експерти не припускали наявності координації економічних політик між країнами БРІКС. Тим більше не передбачалося, що країни утворюють певний економічний блок або офіційну торговельну асоціацію, як Європейський союз.

Проте, з часом з'явилися ознаки, що "країни БРІК прагнуть сформувати політичний клуб" і таким чином перетворити "свою зростаючу економічну владу в більший геополітичний вплив".