У Польщі знайшли загублений поїзд з часів Другої світової війни зі скарбами нацистів: дорогоцінним камінням та зброєю. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на слова польських чиновників.

Представники місцевої влади в південному місті Польщі Валбжих розповіли, що вони зв'язалися з юридичною фірмою, яка представляє інтереси двох осіб. Вони, за їхніми словами, знайшли поїзд зі скарбами нацистів і вимагають належні їм 10% від знайденого.

Читайте також: На дитячому майданчику знайшли 50 тис. радянських рублів

"З цим розбираються юристи, армія, поліція і пожежники. На цій території ще жодного разу не велися розкопки, тому ми не знаємо, що можемо там знайти", - розповів агентству представник міської адміністрації Маріка Токарська.

Агентство, посилаючись на місцеві ЗМІ, повідомляє, що поїзд пропав в 1945 році. Він був забитий різними трофеями і коштовностями з міста Бреслау, який раніше був німецьким, тепер же належить Польщі і називається Вроцлав. Їх почали вивозити з міста, як тільки до нього підійшла Червона армія.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поїзд, згідно з міською легендою, був захований в тунелі біля замку Кщенж біля гір Нижньої Сілезії. Пізніше тунель був закритий, про нього на довгий час забули.