Уряд КНДР дав дві доби Сеулу на демонтаж та відключення рупорів на кордоні між двома країнами. В іншому випадку Північ розпочне бойові дії.

Сьогодні військові КНДР розпочали обстрілювати позиції кордонів Південної Кореї. Бойові дії пов'язують із присутністю на спільному кордоні гучномовців, з яких йде пропаганда проти уряду Пхеньяну.

Раніше Кім Чен Ин вже наказував самостійно знищити гучномовці, але відсьогодні північні корейці перейшли до більш рішучих дій. Попередження від Пхеньяну Сеул отримав через годину після обстрілів своїх позицій.

"Північна сторона пригрозила почати військові дії, якщо Південь не припинить спрямоване проти Пхеньяна психологічне мовлення і не демонтує всі гучномовці протягом 48 годин", - повідомило Міноборони Південної Кореї.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хє дала розпорядження солдатам жорстко відповідати на будь-які спроби застосовувати силу проти них.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: КНДР обстріляла Південну Корею, йду евакуація прикордонних сіл

Нагадаємо, що по документах війна між Північною та Південною Кореями триває і досі. Сторони підписали договір про перемир'я ще у 50-х роках, але жодних документів про повний мир між країнами немає.