За наругу над державним гімном Росії депутат Держдуми Разіет Натхо запропонувала ввести кримінальну відповідальність.

Про це пише lenta.ru.

"Парламентар з Адигеї запропонувала змінити текст статті 329 Кримінального кодексу Росії "Наруга над державним гербом РФ і державним прапором РФ", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Російські "Хрюши против" почали рейд за "санкційними продуктами" (фото)

Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк до одного року, примусові роботи, арешт на строк від трьох до шести місяців або позбавлення волі на строк до одного року.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

На даний час "наруга над гімном" може спричинити лише адміністративну відповідальність, відповідно до статті про адміністративні правопорушення "Порушення порядку використання державних символів РФ".

Депутат вважає, що, згідно з Конституцією РФ, державний гімн поряд з прапором і гербом є офіційним держсимволом. За рівного правового статусу, правовий захист вони мають різний.

Тому вона пропонує ввести нову назву статті 329 Кримінального кодексу - "Наруга над офіційними державними символами РФ".

Як вважає Натхо, у текст статті треба додати гімн. Під поняттям "наруга" вона запропонувала розуміти "навмисне перекручування музичної редакції або тексту державного гімну РФ при його публічному виконанні або опублікуванні в ЗМІ, електронних або інформаційно-телекомунікаційних мережах, включаючи мережу Інтернет".