Македонська поліція застосовувала зльозогінний газ та світлошумові гранати для розгону мігрантів на грецькому кордоні. Після оголошення режиму надзвичайного становища кілька тисяч людей намагались перетнути кордон.

Тисячі мігрантів з Греції вимагали від прикордонників пропустити їх у Македонію, звідки вони прямують до Угорщини та інших європейських країн. Однак уряд рішуче заборонив будь-які спроби незаконного перетину кордонів. Тому проти біженців застосовували силу.

Наразі кілька осіб отримали пошкодження - їм надали невідкладну допомогу. Після цих дій багато біженців вирішили повернутися додому.

Читайте також: Ісламісти бульдозерами знесли сирійський монастир

Зараз на межі між Македонією та Грецією перебувають близько двох тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, Африки та Азії. За інформацією місцевих ЗМІ, багато з них провели ніч біля пропускних пунктів. У зв'язку з великим напливом біженців уряд Македонії вчора оголосив надзвичайний стан у країні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще