Росія та Китай розпочали спільні військові навчання у Японському морі. Уряд РФ запевняє, що ці дії ніяким чином не направленні проти інших держав, а проводяться через напруження між корейськими державами.

До участі у навчаннях "Морська взаємодія -2015" військові обох країн задіяли 22 кораблі і судна, до 200 літаків і вертольотів, понад 5 тисяч військовослужбовців і 40 одиниць техніки. Тренувальні дії проходитимуть на воді та у повітрі над Японським морем.

Спільні тренування пройдуть з 24 по 28 серпня. Військові обох країн базуватимуться у російському Владивостоці. Військові моряки відпрацьовуватимуть питання спільної організації протидиверсійної, протичовнової, протиповітряної і протикорабельної оборони, а також проведуть стрільби по різних видах цілей.

Зазначимо, що ці навчання Росія та Китай запланували заздалегідь. Лише зараз російська сторона повідомила про непричетність цих заходів до світових держав. За їхніми словами це пов'язано з конфліктами між КНДР та Південною Кореєю, які розпочались нещодавно.

Читайте також: Південна Корея та США показали силу Пхеньяну

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
Китай на фоні негативного ставлення США та ЄС тісно співпрацює з Росією. Обидві сторони налагоджують відносини у економічній, політичній та військових сферах.