Аграрії не захотіли продавати російській державі зерно за діючими цінами, оскільки поточний тариф невигідний на тлі зростання курсу долара.

Учора вперше Росія не змогла провести закупівлю зерна, що означає подорожчання хліба для росіян вже в найближчому майбутньому. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков.

"Коли в магазинах дорожчає хліб, держава викидає на ринок частину зерна з резерву, по суті, демпінгує, і ціна на хліб устаканюється. Але для того, щоб щось на ринок викинути, треба спочатку це щось купити. А от саме це вчора зробити і не вдалося: аграрії не стали продавати за нинішніми цінами, тому що вони виявляються невигідними на тлі зростання долара. Який сенс продати сьогодні, якщо завтра долар підскочить ще на рубль, а післязавтра - на два? " - написав він.

Читайте також: У Росії знищуватимуть шкільну форму

Депутат зазначив, що це може означати тільки одне: хліб у Росії подорожчає.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"І не тільки він: все продовольство, що закуповується в Держрезерв, рано чи пізно піде за тією ж схемою. Так і хочеться пригадати уряду заяви, що долар на життя звичайного росіянина ніякого впливу не робить. Абсолютно, так", - зіронізував він.

При цьому Гудков додав, що до зростання цін на продукти прості росіяни не зможуть підготуватися.

"Нічого не зробиш. Хліб - це не смартфон, його на три роки вперед собі не купиш. Так що просто готуватися до чергового витка інфляції і дякувати керівництву країни, яке за 15 років так і не зуміло налагодити в Росії виробництво хоча б чого-небудь, окрім нафти з труби ", - резюмував російський політик.

Нагадаємо, увечері 21 серпня Московська біржа закрилася на рівні 78 рублів за євро і 69 рублів за долар.