Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, що збільшує площу російського шельфу. Тепер його площа стала більше на 50 тисяч квадратних кілометрів.

Про це повідомляє "Новий регіон".

Документ постановляє, що морське дно і надра підводного району в центральній частині Охотського моря за межами 200 морських миль є континентальним шельфом Росії.

У березні минулого року профільна комісія ООН визнала російським континентальним шельфом анклав площею 52 тисячі кілометрів. Він знаходиться в серединній частині Охотського моря. Це означає, що Росія володіє винятковими правами на ресурси надр і морського дна.

Читайте також: У Росії не вистачило грошей на зерно - хліб злетить в ціні

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, Дмитро Медведєв у суботу відвідав на Курильські острови з робочим візитом. Японії вже висловили свій протест проти приїзду російського прем'єра. Вагомість цього візиту, за словами японських дипломатів, значно відрізняється від поїздок інших міністрів. Вони додали, що цей вчинок ранить почуття жителів Японії, які хочуть повернення цих територій.

Міністерство закордонних справ Японії не виключає, що візит Медведєва на Курили може спричинити перенесення термінів поїздки глави міністерства Фуміо Кісіди в Росію.