У Білорусі вперше кандидатом на посаду президента може стати жінка.

Про це повідомила голова Центрвиборчкому країни Лідія Єрмошина, передає БЕЛТА.

За словами Лідії Єрмошиної, імовірно, у виборах братимуть участь п'ять кандидатів на вищу державну посаду. Це буде встановлено до 10 вересня, коли планується провести засідання ЦВК і зареєструвати їх.

На даний момент відомо, що необхідний бар'єр у 100 тисяч підписів змогли подолати ініціативні групи п'яти потенційних кандидатів: на підтримку Олександра Лукашенка здано 1 мільйон 761 тисяча 145 підписів, Миколи Улаховіча − 159 тисяч, Сергія Гайдукевича − 140 тисяч, Віктора Терещенка − 130 тисяч, Тетяни Короткевич − 107 тисяч.

Читайте також: Президент Білорусі зібрав 70 мішків картоплі та взявся за кавуни (фото)

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Дуже рада при цьому, насамперед, за пані Короткевич, в силу того, що це перший можливий кандидат у президенти-жінка в історії сучасної Білорусі. Бажаю успіхів даному кандидату. Саме вона є тим новим, особливим поворотним моментом в історії виборів президента Республіки Білорусь − насамперед, тому що вона жінка", − зауважила Єрмошина.

Президентські вибори в Білорусі 2015 року - чергові 6-ті вибори президента Республіки Білорусь відбудуться у середу 11 жовтня 2015 року. Президентські вибори в Білорусі відбувалися в 1994, 2001, 2006 і 2010 роках. На всіх цих виборах перемагав Олександр Лукашенко.