Вперше після квітневого землетрусу, який забрав життя 19 альпіністів, влада Непалу дозволила туристам знову підніматися на Еверест.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на портал Bismarck Tribune.

Першим мандрівником, який спробує піднятися на Еверест після весняного землетрусу, став японський альпініст Нобуказу Курікі. Дозвіл йому видав в неділю міністр туризму Непалу Кріпасур Шерпа.

Курікі планує почати подорож у вівторок і досягти вершини в середині вересня. Це буде вже п'ята спроба японця підкорити Еверест, попередні чотири закінчилися невдачами. У попередній раз він намагався зійти на вершину в 2012 році, тоді мандрівник відморозив дев`ять пальців.

Читайте також: Швейцарець стрибнув з висоти 19-поверхового будинку (відео)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Основна мета мого сходження - показати, що Непал безпечний для альпіністів і мандрівників навіть після землетрусу", - заявив журналістам Курікі.

Нагадаємо, в квітні і травні в Непалі сталося кілька сильних підземних поштовхів. Землетрус, що супроводжувалося руйнуваннями в містах і лавинами в горах, забрав життя більше 8 тис. людей, ще близько 14 тис. були поранені.