Поліція Македонії більше не перекриває кордон із Грецією. Сотні мігрантів та біженців продовжують перетинати македонську територію.

Про це пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

"Очевидці розповідають, що пропускний пункт в Гевгелії повністю відкритий, і в Македонію потоком рухаються мігранти, переважно з Сирії", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Македонію прорвалися тисячі мігрантів

У Македонії вони сідають на потяги та їдуть до Сербії та країн ЄС.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, цього четверга країна оголосила про введення надзвичайного стану і перекрила свій південний кордон. Поліція застосувала проти мігрантів сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Влада Македонії раніше повідомляла, що за останні два місяці більше 44 тисяч чоловік проїхали через територію Македонії далі на північ Євросоюзу, практично не зустрівши якоїсь протидії на кордоні. Більшість мігрантів прибувають на кордон Македонії з Сирії, Іраку та Афганістану через Грецію.

Країна стала найбільшим транзитним пунктом на шляху мігрантів, що намагаються дістатися до країн-членів ЄС. Зараз там встановлена стіна з колючим дротом.