У Державній думі обговорюють заборону їзди на мотоциклах взимку.

Про це пише Lenta.ru.

"Наразі їзда на мототранспорті у холодну пору року ніяк не регламентується, при цьому даний транспортний засіб становить підвищену небезпеку", - заявив перший заступник голови комітету з транспорту Держдуми РФ Михайло Брячак.

Читайте також: "Нічні вовки" орендують 267 га кримської землі зі знижкою 100 %

Він запропонував подумати, які обмеження можна буде ввести аж до повної заборони. Це питання винесуть на осінню сесію.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами члена комітету з транспорту Алескандра Старовойтова , використання мотоциклів, необхідно регламентувати в залежності від клімату у різних регіонах.

Згідно інформації, профільний комітет Державної думи РФ обговорить можливі обмеження з експертами та представниками мотоспільноти, щоб виробити найбільш правильне рішення.

У столичному управлінні ДІБДР ініціативу коментувати відмовилися.

Президент мотоклубу "Російські дороги" Роман Шаповалов зазначив, що технічні характеристики деяких мотоциклів і так не дозволяють використовувати їх взимку.

"При певних швидкостях можна відчувати себе цілком спокійно. У місті це 40-60 кілометрів на годину, на магістралі по прямій можна розігнатися і до 80 кілометрів на годину. Але всі мотоцикли поводяться по-різному", - підсумував він.