У ЮНЕСКО називають воєнним злочином підрив ісламістами храму Баал-Шамін у сирійському місті Пальміра.

У своїй заяві, опублікованій у понеділок, 24 серпня, голова ЮНЕСКО Ірина Бокова назвала це "непоправною втратою для сирійського народу і всього людства", повідомляє Радіо Свобода.

Раніше сьогодні повідомили, що бойовики угруповання "Ісламська держава" підірвали храм Баал-Шамін у Сирії, що входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомив голова сирійського директорату старожитностей Маамун Абдулкарім, 23 серпня бойовики "принесли в храм велику кількість вибухівки, а потім підірвали її, що спричинило значні руйнування у храмі".

Зведений у першому столітті нашої ери на честь фінікійського божества, цей храм вважався однією з найбільш значущих пам'яток пізньої античності.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Бойовики "Ісламської держави" підірвали древній храм в Пальмірі

Кілька днів тому ісламські екстремісти вбили 82-річного археолога Халеда Асаада – хранителя стародавнього архітектурного комплексу в Пальмірі.

Бойовики угруповання "Ісламська держава" встановили контроль над Пальмірою в другій половині травня 2015 року. За повідомленнями, за чотири дні після захоплення міста були вбиті понад 400 людей.