Російські продавці почали вилучати з полиць магазинів очищувальні і мийні засоби іноземних компаній, таких як Henkel, Procter & Gamble і Colgate-Palmolive. Відповідне розпорядження видав Росспоживнагляд, пише Комерсант.

У розпорядженні преси опинився лист керівника Росспоживнагляду Анни Попової, розісланий в територіальні управління служби. У ньому йдеться про лабораторні дослідженнях засобів побутової хімії та мийних засобів, які показали, що частина продукції не відповідає вимогам за санітарно-хімічними та токсикологічними показниками. Представник Роспотребнадру Анна Сергєєва запевнила, що перевірки були плановими.

Управління Росспоживнагляду по Підмосков'ї повідомило продавцям в листі від 19 серпня, що потрібно знайти і вилучити таку продукцію. Отримання листів підтвердили в мережах Metro Cash & Carry, "Ашан" і Х5 Retail Group ("Пятерочка", "Перекресток", "Карусель").

Експерти не виключають, що така активність чиновників може стати черговим витком торгових воєн, викликаних ускладненням відносин Росії і Заходу.

Читайте також: Росія забракувала 150 тонн українського м'яса

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Іноземні компанії на російському ринку пральних порошків і очищувальних засобів займають приблизно 75%, тому, можливо, їх продукція найчастіше привертає увагу Росспоживнагляду", - припускає аналітик IFC Markets Дмитро Лукашов.

Нагадаємо, з 7 серпня 2014 року Росія ввела ембарго на постачання продуктів харчування з країн Заходу - США, ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. Забороненими в РФ вважаються м'ясо та м'ясна продукція, риба та рибна продукція, молоко і молочна продукція, овочі та фрукти. Ембарго продовжено до серпня 2016 року.