Японія вирішила припинити роботу єдиної поромної переправи з Росією. Про це заявив глава Південно-Сахалінська Сергій Надсадін.

Російські ЗМІ повідомляють, мова йде про лінії між портом Вакканай на острові Хоккайдо і портом Корсаков на Сахаліні.

"На тлі і без того непростих відносин Японії та Росії, в Токіо вирішили припинити роботу єдиної поромної переправи між двома країнами", - заявив він.

Втім, за словами мера, рішення японців не пов'язане з політикою, а викликане економічною ситуацією.

"Компанія, яка здійснює перевезення з японської сторони, заявила про припинення сполучення з 2016 року, - повідомив Надсадін. - Ми вважаємо, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб зберегти єдину міжнародну поромну навігацію між Росією і Японією, яка працює більше 15 років".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Читайте також: Україна введе санкції проти РФ до кінця серпня

За його словами, туристи з Японії становлять близько 90% від загального числа всіх іноземних туристів на Сахаліні.

"При цьому, в Сахалінській області вже протягом 20 років існує безвізовий обмін делегаціями, що є унікальним фактом", - заявив російський чиновник.

Нагадаємо, уряд Японії висловив незадоволення тим, що російський прем'єр Дмитро Медведєв відвідав Курильські острови. На думку японців, це може погіршити дипломатичні відносини між країнами. Під час візиту на острови Медведєв оглянув аеропорт на острові Ітуруп, відвідав рибопереробний завод і зустрівся з учасниками Всеросійського молодіжного освітнього форуму "Ітуруп".