Росія розпочала будівництво злітно-посадкової смуги в сирійській провінції Латакія.

Про це повідомили спостерігачі правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, пише Тиждень.

Сирійські джерела організації інформують, що росіяни будують злітно-посадкову смугу, яка здатна приймати великі літаки, біля військового аеропорту Хаймін.

"Росіяни не дозволяють сирійцям, чи то військовим, чи цивільним, входити в зону, де вони будують злітно-посадкову смугу", - повідомляють спостерігачі.

Стало відомо, що росіяни також працюють над розширенням аеропорту Аль-Хасмідійя, розташованого на півдні провінції Тартус.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Тим часом, до аеропорту Хаймін в останні тижні прибували військові літаки з РФ, завантажені військовою технікою, а також сотні російських військових радників, фахівців.

Читайте також: Росія продовжить озброювати Сирію - Лавров

Спостерігачі відзначають, що російські експерти з'ясовують можливість укладання довгої злітно-посадкової смуги у міжнародному аеропорту Дамаска.

Нагадаємо, 13 вересня літаки Ан-124 "Руслан" ВПС Росії прибули до Сирії на аеродром Латакія. Раніше повідомлялось, що Росія планує побудувати в Латакії авіабазу для своїх військових літаків.