Міністр культури Росії Володимир Мединський назвав радянського і американського письменника Сергія Довлатова "видатним літературним явищем другої половини XIX століття".

Про це Мединський заявив під час фестивалю "Довлатовфест", який проходить у Псковській області, передає "Ехо Москви".

"Сергій Довлатов - це безумовно видатні літературне явище другої половини XIX століття, але на жаль, як часто буває, рано пішов від нас, але інтерес до його творчості зростає і я впевнений, що у "Довлатовфеста" велика доля", - сказав міністр культури РФ.

Читайте також: У Росії заборонили фільм "Кохання": кажуть - порнографія

Відзначимо, що Сергій Довлатов народився 3 вересня 1941 року в Уфі. У 1978 році через переслідування влади Довлатов емігрував з СРСР в Нью-Йорк, де став головним редактором щотижневої газети "Новий американець". За дванадцять років еміграції видав дванадцять книг в США і Європі. У СРСР письменника знали по самвидаву та авторській передачі на "Радіо Свобода". Довлатов помер 24 серпня 1990 року в Нью-Йорку від серцевої недостатності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще