Єгипетська делегація веде з французькою владою переговори про покупку двох військових кораблів типу "Містраль", які були побудовані на замовлення Росії, пише La Tribune.

За словами джерел, влада Єгипту також проявила інтерес до покупки двох корветів класу "Говінд". Переговори ускладнені ціною, яку запропонувало Міністерство економіки Франції і яка, на думку переговірників, які отримали повноваження від президента АРЄ Абдель Фаттаха ас-Сісі, є завищеною.

Переговори можуть тривати до кінця жовтня. Відзначається, що Єгипет зацікавлений в покупці десантних кораблів, так як ніколи раніше не володів одиницями техніки подібного масштабу. У разі придбання, кораблі будуть розміщені в Червоному і Середземному морі.

Читайте також: З "Містралів" почали знімати російське обладнання

Раніше повідомлялося, що Франція може продати "Містралі" Малайзії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Перед цим Париж і Москва офіційно розірвали угоду про поставку вертольотоносців, повідомлялося і про те, що Франція повернула гроші на будівництво кораблів - 950 мільйонів євро, включаючи витрати на навчання екіпажу і монтаж російського обладнання.