У Нью-Йорку відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністромом Японії Сіндзо Абе. Про це сказано в повідомленні прес-служби глави держави.

Під час переговорів Порошенко подякував Абе за масштабну фінансову допомогу, яку надає Японія для стабілізації економічної ситуації, реалізації реформ і важливих інфраструктурних проектів.

Президент поінформував главу японського уряду про завершення Україною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності міжурядового договору про надання близько 900 млн доларів кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації.

Українська сторона висловила зацікавленість у залученні японського капіталу в економіку України в контексті підписаного на початку 2015 ключового міждержавної Угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій.

Також були розглянуті питання зміцнення енергетичної безпеки України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Порошенко і Абе дали високу оцінку розвитку співпраці між Україною та Японією у подоланні наслідків аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1" в Японії.

Читайте також: Японія виділить Україні 108 мільярдів ієн

Співрозмовники обговорили розвиток ситуації на Донбасі, прем'єр Японії віддав належне зусиллям Президента у мирному врегулюванні і в цьому контексті зазначив, що альтернативи Мінським домовленостям немає.

"Японія не визнає результатів псевдовибори, якщо вони відбудуться", - заявив Абе.

Лідери своїх держави також обговорили співпрацю України та країн "Великої сімки" в контексті головування Японії в цій організації з 1 січня 2016 року.

Сторони домовилися про візит Порошенка до Японії у наступному році.

Нагадаємо, 23 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з урядом Японії про виділення кредиту на реконструкцію Бортницької станції аерації.