Арбітражний суд Петербурга частково задовольнив позови студій Universal Music і Warner music до соціальної мережі "ВКонтакте".

Про це повідомляє міжнародна федерація виробників фонограм (IFPI).

Суд зобов'язав соцмережу впровадити технологію фільтрації аудіофайлів, щоб запобігти порушенням авторських прав позивачів. При цьому суд відмовився стягнути з "ВКонтакте" на вимогу студії звукозапису 36 млн рублів (близько $540 тис.).

Часткове задоволення позову означає, що соцмережа повинна видалити всі нелегальні треки, що належать компаніям, і запобігти їх появі на сервісі в майбутньому.

Universal Music в 2014 році зажадала стягнути з "ВКонтакте" 15,6 млн рублів за розміщення в соцмережі 13 треків Роми Кенги і Наталії Гордієнко.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Генеральний директор Universal Music Russia Дмитро Коннов в ефірі "Дощу" називав "ВКонтакте" "головним ворогом музичної індустрії".

Читайте також: Порошенко почав розкручувати в соцмережі тег проти Росії

За аналогічним позовом Warner music вимагає 20,4 млн рублів за 17 пісень британських співачок Charlie XCX, Lianne La Havas і Rumer.

Студії наполягали, щоб "ВКонтакте" використала "технологію цифрового відбитку", що виявляє аудіофайли і дозволяє запобігти повторному завантаженню піратських треків.