Чинного президента Бразилії Ділму Русеф звинувачують у корупційній діяльності на передвиборній кампанії. Верховний суд країни проголосував за проведення розслідування проти лідера держави.

Опозиційна партія країни PSDB першою почала звинувачувати Русеф у хабарництві. Представники вищої судової інстанції Бразилії проголосували "за" розслідування. Таким чином жінка стала першим очільником держави, яку офіційно звинувачують у корупції.

За даними від AFP, Ділма Русеф незаконно отримувала кошти від енергетичного концерну Petrobas на фінансування своєї передвиборної агітації. Зокрема, скандал у країні за участю нафтоконцерну триває майже рік, але лише зараз розпочалась офіційна справа.

Крім того, Русеф підозрюють у використання державних фінансових груп для фінансування соціальних програм, призначених для малозабезпечених верств, що є незаконним у Бразилії.

Читайте також: ЄС не дозволить Росії переписувати власні принципи – Меркель

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Наразі у Бразилії збільшуються настрої проти чинної керівниці держави. Її рівень підтримки впав до 10%. Громадян країни обурюють дії Русеф. Вона розформувала вісім міністерств держави. Також постійно з'являється нова інформація про корупцію від влади.