Сьогодні о 17:00 в Генасамблеї ООН обиратимуть непостійних членів Радбезу Організації об'єднаних націй.

Про це пише ТСН.

"193 країн-членів ООН під час таємного голосування визначать п'ять країн, які із 1 січня будуть членами Радбезу протягом двох років. Їхні кандидатури вже затвердили регіональні групи", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Іран порушив резолюцію ООН - Білий дім

Серед них - Єгипет і Сенегал (від групи африканських країн), Україна (група європейських держав), Уругвай (країни Латинської Америки) і Японія (азіатсько-тихоокеанська група).

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Для того, щоб стати членом Ради безпеки, зазначеним країнам треба мати підтримку двох третин членів Генасамблеї. В останній момент до бюлетенів можуть вписати інші країни.

Після голосування оголосять 45-хвилинну перерву для підрахунку голосів. Після нього голова 70-ї сесії Генасамблеї Могенс Люккетофт збере зустріч, на якій оголосить підсумки.

Згідно інформації, Україна - єдиний кандидат від східноєвропейських держав. Вона була одним із засновників ООН і тричі обиралась непостійним членом Радбезу: у 1948-1949 роках, в 1984 -1985 роках і в 2000-2001 роках.