Чинний президент Сирії Башар Асад заважає процесу мирного врегулювання сирійського конфлікту. Таку думку висловив глава Держдепартаменту США Джон Керрі перед зустріччю з головою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні, передає Deutsche Welle.

За словами Керрі, Тегеран та Москва теж згодні з тим, що в Сирії не може бути "жодного військового врегулювання".

"Ми всі єдині щодо одного принципу: Сирія має стати єдиною, секуляризованою та плюралістичною", - підкреслив він.

Керрі наголосив, що сирійці мають самі обрати своє майбутнє керівництво. Водночас багато сил у Сирії зараз зацікавлені у вирішенні сирійського конфлікту на основі "об'єднаних принципів".

"Лише одне стоїть на шляху до швидкого втілення цього - і це особа на ім'я Асад, Башар Асад", - заявив глава Держдепартаменту США.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: До війни у Сирії збирається приєднатись Катар

Як раніше повідомлялося, Росія закликала провести дострокові президентські вибори в Сирії, які можуть надати президенту Башару Аль-Асаду оновлений мандат.

20 жовтня Асад прилетів до Москви, щоб зустрітися з Путіним. Президенти провели тривалі переговори у вузькому і розширеному колі.