Вбивцею 31-річного іспанця став томат, у якому знаходився ген риби. Це перший випадок у світі, коли людина помирає від ГМО. Про це повідомило видання Word News Daily Report.

Хуан Педро Рамос помер від алергічної реакції. Йому стало зле на роботі: стрімко понизився тиск, з'явився висип, набрякло горло. Його відвезли лікарні, але медики не змогли встановити причину алергії. Ліки та уколи не допомогли.

На медсудекспертизі з'ясувалося, що причиною смерті став специфічний алерген, що був у помідорі. Такий ген характерний для жителів морських водоймищ. Він абсолютно стійкий до антибіотиків.

Читайте також: У Росії "забули" знищити консерви ЄС - депутат

Після інциденту з полиць Іспанії, за вказівкою влади, зникли сім тисяч тонн томатів, які були завезені із Португалії. Саме там виростили помідора-вбивцю.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, ще в 1996 році дослідники Університету Небраски повідомили, що якщо до сої додати білок бразильського горіху, то вона може викликати алергічну реакцію.