Розміщення російської авіабази на території Білорусі не потрібно ні Мінську, ні Москві.

Таку заяву зробив білоруський президент Олександр Лукашенко під час оперативного збору командного складу Збройних сил країни, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, у мирний час зі своїми завданнями відмінно справляються чергові сили протиповітряної оборони, які мають російську складову.

Лукашенко додав, що на аеродромі в Барановичах щодоби чергують екіпажі МіГ-29 і Су-27. "Вони зі своїм завданням з охорони держкордону в повітряному просторі справляються, в тому числі в інтересах захисту Російської Федерації", - підкреслив він.

Читайте також: Лукашенко обговорить з Путіном розміщення російської бази

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На думку білоруського президента, галас в ЗМІ навколо цієї теми має політичний характер і не відображає реальної ситуації.

Лукашенко заявив, що "у разі розв'язування військової агресії проти Білорусі, вважай і проти Росії", буде застосоване спільне регіональне угруповання військ.