Росіяни знайшли оригінальний спосіб боротьби із кризою – вони масово крадуть продукти та речі в магазинах. А фотозвіти викладають в інтернет. Протизаконний рух набирає шалених обертів. Загалом за два місяці в групі вже більше 55 тисяч учасників.

У групі, яка має назву "CПNЗДNЛИ", учасники викладають фото крадених речей, назви товарів та їхню ціну. Щодня на сторінках з'являються десятки звітів. Найпопулярнішими у злодюжок є алкогольні напої, шоколадки, косметика, одяг, взуття, книги та мобільні телефони.

"Побачив в магазині черевики такі ж, як в мене. Тільки весняні. Взувся в нові, а свої залишив на коробці", - пише один з крадіїв.

Розказують росіяни і про хитрощі. Вони роблять спеціальні жилети, в які вкладають товари. З їхньою допомогою можуть виносити на собі з десяток пляшок горілки або віскі. Бувають випадки, коли охорона їх затримує. Цей досвід теж описують в соцмережах.

Володимир Король з Астрахані виклав фото, на якому декілька десятків шоколадок, батончиків та коробок із цукерками.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Все виніс за один раз. Попросив охоронця постерегти рюкзак, бо в магазині не було камер схову. За цей час встиг всього набрати. А потім пригостив охоронця вкраденою в цьому ж магазині жувальною гумкою", - хвалиться Володимир.

Інші викладають фото з ящиками пива. Описують, як вдалося їх поцупити.

"Знайомий виніс з магазину товарів більш як на 30 тисяч рублів. На ньому не було жодних "броників" та сумок. Він побачив, що в магазині є склад. Там одягнув форму вантажника. Виносив товари на задній двір та перекидав через паркан, де хлопці вантажили все в машину. Потім він повісив форму на місце, взяв мінералку, насіння і спокійно вийшов з магазину. Ми два тижні кайфували", - пише ще один користувач.

А житель Вологди показав кофту з написом "Янукович". Пише, що в магазині вона коштувала 750 рублів, вкрав заради розваги.

Судячи з відвертих фотосесій, правоохоронні органи цієї країни кримінальним досвідом злодіїв не цікавляться.