Дружина президента України Марина Порошенко взяла участь у відкритті Меморіалу жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні у Вашингтоні.

Про це розповіла прес-служба глави країни на своєму Twitter.

"Марина у Вашингтоні взяла участь у відкритті Меморіалу жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Виставку про Голодомор відкрили на залізничному вокзалі Вашингтона (фото)

За словами Петра Порошенка, вшанування пам'яті невинно вбитих радянською владою мільйонів українців - подія цілком історична.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На його думку, дуже символічним є те, що Меморіал відкрили у той час, коли Україна виборює "своє незалежне місце на мапі світу".

Глава України подякував президенту і уряду Штатів, американському народу за підтримку проти тих, хто як понад сто років тому, так і тепер коїть злочини проти українців.

Нагадаємо, Конгрес США надав уряду України дозвіл побудувати на федеральній землі округу Колумбія пам'ятник жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні в 2006 році.