Есмінець ВМС США "Jason Dunham" 3 квітня увійде в акваторію Чорного моря. Корабель буде брати участь у військових навчаннях "Атлантична рішучість".

"Присутність корабля в Чорному морі демонструє прихильність США до партнерських відносин із союзниками, а також зміцнення миру і стабільності в регіоні", - підкреслюється в заяві американських військово-морських сил.

Есмінець оснащено керованими ракетами.

Раніше повідомлялося, що в березні в Чорне море увійшли шість військових кораблів НАТО. Вони перебували там на запрошення урядів Румунії, Болгарії та Туреччини для проведення планових маневрів і заходів у порти цих трьох держав.

Згідно конвенції Монтре військові кораблі нечорноморських держав не можуть перебувати в Чорному морі довше 21 дня. США раніше заявляли, що мають намір підвищити військову підтримку Європи, щоб відповісти на загрозу з боку Росії.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще