Вчорашнє підтвердження Францією, що організатор паризьких атак діяв у них буквально під носом, змусило західні розвідслужби переглянути свої методи і поставило під сумнів їхню здатність відстежувати членів "Ісламської держави".

Про це пише Financial Times.

Однією з причин браку розвідданих про підготовку складної терористичної атаки експерти називають використання зашифрованих повідомлень і "надзвичайно старанні" заходи безпеки, до яких вдалися нападники. Зокрема Абдельхамід Абауд, якого вважають організатором атак.

"Те, що Абауда знайшли у Франції, а не в Сирії, означає повний провал усіх наших європейських систем. Це величезний колективний провал", - заявив консультант із питань тероризму Жан-Шарль Брісар.

Читайте також: Французький прем'єр боїться відновлення активності терористів

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як зауважує видання, французькі спецслужби не знали про повернення Абауда до Європи, поки не дізналися від розвідслужби іншої держави, що нещодавно його помітили в Греції.

Через події в Парижі Франція вимагає від Брюсселя та Європарламенту "взяти під контроль" питання безпеки, з якими зіткнувся ЄС, а саме посилити контроль на кордоні і зняти перепони для обміну даними про авіапасажирів.