Під час традиційного Великоднього послання "Urbi et orbi", що означає "Місту та світу", Папа Франциск на площі Святого Петра у Ватикані закликав до миру в Україні.

Про це повідомляє CREDO.

Папа Франциск помолився за всіх, хто страждає від війн, конфліктів, насильства.

"Воскресіння Господнє нехай подарує світло нашій дорогій Україні. А особливо тим, хто постраждав від насильства протягом останніх місяців. Нехай Україна знайде мир і надію завдяки зусиллям усіх зацікавлених сторін", - сказав святійший отець.

Читайте також: Католики і протестанти відзначають Великдень, православні - Вербну неділю

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Папа також закликав молитися за мир у Сирії, Іраку, Лівії, Нігерії, Судані, Конго. Він нагадав міжнародному товариству не залишатися байдужими до гуманітарної катастрофи у деяких із цих країн та висловив сподівання мир у Ємені.

Християни західного обряду сьогодні відзначають Великдень, або свято Воскресіння Христового. У ніч із суботи на неділю пройшли урочисті пасхальні богослужіння. На площі Святого Петра у Римі відбулась традиційна урочиста месса. Незважаючи на сильну зливу, її слухали тисячі вірующих.

Православні ж християни відзначають Вербну неділю, або Вхід Господній в Єрусалим.