Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу через продаж у магазині "Детский мир" фігурок солдатів і офіцерів у формі з нацистською символікою Німеччини. Справу відкрито за статтею "збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності". У комітеті вважають, що продаж таких фігурок напередодні 9 травня принижує гідність ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Генеральному директору "Детского мира" винесли попередження про неприпустимість порушення російського законодавства в сфері протидії екстремізму.

На модельних форумах з цього приводу похмуро жартують, що наступним кроком може стати заборона фільмів "В бій ідуть одні старики" і "17 миттєвостей весни", так як там теж зображені солдати в нацистській формі і німецька бойова техніка.

Центральний "Дитячий світ" на Луб'янці відкрився у вівторок, 31 березня, після шести років реконструкції.

Нагадаємо, в Росії існує 53 націоналістичних організації неонацистського спрямування, вісім з них заборонених - стверджує Вікіпедія.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще