Ємен звинуватив Росію в тому, що вона приховано поставляє зброю повстанцям-хуситам. Москва назвала такі заяви абсурдними, безвідповідальними і провокаційними.

Про це пише видання "Корреспондент".

За словами міністра закордонних справ Ємену Ріяда Яссина, літаки з Росії, що прибули до його країни для евакуації іноземних громадян, мали на борту озброєння, яке передали повстанцям. Дипломат зажадав від російської сторони пояснень із приводу цього, та попросив утриматися від втручання у ситуацію в Ємені.

Читайте також: У Росії завели справу на продавців фігурок німецьких солдатів

Представник МЗС РФ Олександр Лукашевич відповів, що подібні заяви з боку Ємену є абсурдними.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Росія ... займається евакуацією з Ємену своїх громадян і громадян багатьох інших країн, у тому числі тих, які входять до антихуситську коаліцію. При цьому ми не допускаємо будь-якого втручання у внутрішню єменський кризу", - заявив він.

Також російський дипломат порадив МЗС Ємену "не займатися небезпечним фантазерством".

Нагадаємо, Росія раніше закликала Саудівську Аравію припинити військові дії в Ємені, наполягаючи на мирному вирішенні конфлікту.

Міжнародна коаліція за участю Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки в ніч на 26 березня почала військову операцію в Ємені під кодовою назвою "Буря рішучості". Вона спрямована проти повстанців-хуситів, які контролюють велику частину території Ємена. Країни відгукнулись на прохання президента Ємена Абд Раббо Мансура Хаді.

Коаліція завдала авіаударів по аеропорту столиці Ємену Сани і ряду військових об'єктів. Загинули десятки людей.