США ввели санкції відносно чотирьох фізичних і шести юридичних осіб за підтримку президента Сирії Башара аль-Асада, в тому числі за допомогу сирійському уряду в покупці нафти у бойовиків ІД.

Про це повідомили в Міністерство фінансів США.

"Санкції передбачають заморожування їх активів, а громадянам США заборонено укладати будь-які угоди з цими людьми і організаціями. У список санкцій увійшли банк "Російський фінансовий альянс", а також громадяни Росії, які мають відношення до нього - підприємець Мудалал Хурі і екс-глава Калмикії Кірсан Ілюмжинов", - йдеться в заяві Мінфіну США.

До списку також увійшли кілька компаній, пов'язаних з Мудалалом Хурі, зокрема Hudsotrade Limited, яка базується в Москві.

Читайте також: Україна - ворог "Ісламської держави"

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Серед фізичних осіб, проти яких запровадили обмежувальні заходи, сирійський підприємець Джордж Хасвані. За даними американського фінансового відомства, він служив посередником у купівлі нафти сирійським режимом в ісламістів.

Раніше повідомлялося, що в квітні 2012 Кірсан Ілюмжинов особисто зустрічався з Башаром аль-Асадом.