Сьогодні вночі в центрі Челябінська (РФ) невідомі розфарбували в кольори українського прапора.

Правоохоронці миттєво відреагували і "запакували" Ілліча в чорний поліетиленовий пакет. Навколо постумента вишикувалися поліцейські і силовики в цивільному одязі.

Влада російського міста заявила, що "вождя пролетаріату" просто реставрують до дня народження, яке відзначатимуть 22 квітня. Але силовики відмовляються відповідати на питання про скупчення людей у ​​формі біля монумента.

Місцевим ЗМІ в поліції повідомили, що обговорюється питання про порушення кримінальної справи за статтею "вандалізм". Також правоохоронці розповіли, що центр Челябінська "кішить" камерами зовнішнього спостереження і проукраїнських активістів знайдуть до вечора.

Це вже не перший випадок в Росії, коли Леніна перефарбовують в жовто-блакитні кольори і пишуть проукраїнські гасла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В Україні з лютого 2014 проходить масовий "Ленінопад" - міста позбавляються від символу червоного терору. Також Ілліча одягають у вишиванки, розфарбовують в кольори національного прапора. 1 квітня жителі звільненого Слов'янська теж "прикрасили" монумент Леніна.