Авіація Кенії бомбардувала дві бази ісламістського угруповання Аш-Шабаб в Сомалі. Таким чином Найробі помстилась за страту студентів університету міста Гарріса на північному сході країни, в якій загинуло близько 150 осіб

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в Міноборони Кенії.

Авіація скинула бомби на табори бойовиків у Гондодове та Ізмаїлі у сомалійської провінції Гедо, яка межує з Кенією.

"Ми цілилися по цих двох областях, тому що, за нашою інформацією, ці хлопці ходять звідси в атаки на Кенію", - повідомило джерело.

Читайте також: Москва заперечує, що постачала зброю повстанцям у Ємені

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Один з чотирьох бойовиків, які напали на університет, виявився сином чиновника кенійського уряду.

2 квітня озброєні люди увірвалися до університету в Гаріссі та захопили в заручники студентів. Злочинці розстрілювали тих, хто не міг процитувати Коран.

За даними поліції, теракт організував громадянин Кенії, колишній вчитель і директор місцевої школи Мохаммед Куно. За нього призначили винагороду у 55 тис доларів.

Відповідальність за теракт взяло на себе соммалійске угруповання Аш-Шабаб, пов'язане з Аль-Каїдою.

У Гаріссі, Мандері та двох інших регіонах на кордоні з Сомалі ввели комендантську годину та посилили заходи безпеки. У поліції остерігаються повторних терактів під час великодніх свят.

Миротворчі сили Африканського союзу, включно із кенійськими військами, здійснили декілька арештів та вилучили боєприпаси у таборі Аш-Шабаб у Гондодове у серпні минулого року.

Кенія намагається зупинити потік бойовиків Аш-Шабабу та зброї вздовж всіх 700 км кордону із Сомалі. Насильство похитнуло економіку Кенії, відлякуючи туристів та інвесторів.