11-річний хлопчик-аутист Люк Шамбрук загубився неподалік від озера у північно-східній Вікторії.

Дитина зникла на католицьку Страсну п'ятницю із кемпінгу "Кендлбарк", де перебувала із родиною, - повідомляє австралійське видання "ABC".

Поліцейські на вертольоті помітили Люка за 3 кілометри від батьків лише сьогодні. Усі п'ять днів він блукав серед чагарників.

"Я помітив краєм ока наче спалах чогось. Цього було досить, щоб попросити хлопців ще раз облетіти місце довкола. Ми наблизили камеру і переконались, що то - Люк", - розповів сержант Бред Паско, який першим помітив зниклого.

Читайте також: На конгресі у Туреччині кримські татари порушать питання прав людини

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Хлопця поклали на ноші та відправили до медичного закладу для повної перевірки стану здоров'я. Наразі він перебуває у дитячій лікарні у Мельбурні, де його рятують від зневоднення та переохолодження.

"Враховуючи те, що він був чотири ночі і чотири дні в кущах - він дійсно в чудовому стані", - розповів виконуючий обов'язки командувача в поліції Вікторії Рік Нуджент.

На місцевості, де блукав Люк, вночі було дуже холодно, йшли дощі.

"Ми дуже раді, що Люка знайшли живим і в задовільному стані, навіть після такого довгого часу пошуків"- сказав дядько хлопчика-аутиста Пітер Робертс.

Деякі поліцейські розчулились до сліз, коли хлопчик знайшовся. Зворушливі кадри облетіли усі місцеві та загальнодержавні ЗМІ.