Держдума Росії позбавила недоторканності депутата від партії "Справедлива Росія" Іллю Пономарьова і дала згоду на порушення стосовно нього кримінальної справи.

За це рішення проголосували 438 депутатів з 450. Лише один депутат Дмитро Гудков проголосував проти, повідомляє "Дождь".

Пономарьов був єдиним депутатом Держдуми Росії, який голосував проти анексії Криму.

Раніше перший заступник генерального прокурора Олександр Буксман звернувся до Держдуми Росії з проханням позбавити депутата недоторканності через причетність до розтрати 22 млн. рублів фонду "Сколково".

У серпні 2013 року суд частково задовольнив позов проти обвинувачуваного і стягнув з нього цю суму, а пізніше Мосміськсуд визнав законним рішення.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зараз Пономарьов знаходиться за межами Росії. Він також заявив, що не збирається повертатися із США, якщо буде прийнято рішення про його затримання.