У наступному році мешканці Канади зможуть легально вживати продукти канабісу. Про це вчора заявив прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо, повідомляє DW.

Чиновник зазначив, що усі необхідні закони для легалізації мають ухвалити у наступному році. На території Канади скасують усі покарання за вживання "трави". Таким чином країна стане першої з "великої сімки", яка дозволить громадянам легально курити.

43-річний Трюдо є лідером Ліберальної партії Канади. На передвиборних промовах його основною обіцянкою було узаконення канабісу у країні. Політик, за власними словами, курив у своєму житті п'ять або шість разів.

Після таких обіцянок ліберали набрали абсолютно більшість голосів на виборах. За даними аналітиків, у Канаді 1 млн мешканців із 35 регулярно курить "травку".

Також на своїй вчорашній промові в Оттаві Джастін Трюдо пообіцяв боротися із бідністю корінного населення Канади та скоротити вуглецеві викиди.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Щороку Канада вирощує марихуану на 20 млрд доларів. У країні вже зараз є 2 тисячі точок, які легально займаються цим бізнесом .

Читайте також: Колумбія готова частково легалізувати марихуану

Зазначимо, що повністю легалізована марихуана лише в одній країні - Уругваї. Часткове вживання можливе у Нідерландах, Чехії, КНДР та Канаді. Медичне вживання коноплі дозволено у 20 штатах США та Ізраїлі.