Правоохоронці Туреччини затримали жителя Ізраїлю українського походження через підозру у торгівлі людськими органами.

Виявилось, що справжнє прізвище злочинця Вольфман і він родом з України. Зловмисник налагодив купівлю людських органів із сирійськими біженцями та планував їх збувати у невеликі турецькі клініки, які займаються трансплантацією органів хворим пацієнтам.

За рішенням турецького суду зловмисника арештували. Через 40 діб його чекає екстрадиція до Ізраєлю, де його судитимуть за місцевими законами.

Читати також: Одноногий танцюрист підкорив арабський інтернет (відео)

Зазначимо, що Інтерпол розшукував Вольфмана за незаконну торгівлю людськими органами та підпільні їх пересадки впродовж 2008-2014 років. Злочинця розшукували в Азербайджані, Шрі-Ланці та Косово.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

За кожен проданий орган Вольфман одержував близько 70- 100 тис. євро.

Відомо, що під час проведення протизаконних хірургічних операцій донорам не пояснювали про негативні наслідки та ризики. Всі пацієнти були позбавлені післяопераційного нагляду. Один підліток після незаконної трансплантації залишився паралізованим.