Найстаріший в Росії мотоклуб "Нічні вовки", президентом якого є один із організаторів російського антимайдану Олександр "Хірург" Залдостанов, зібрався у мотопробіг. Поляки протестують проти маршруту, який пролягає через територію Польщі.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Мотопробіг "На Берлін" за маршрутом Москва-Мінськ-Брест-Вроцлав-Брно-Братислава-Відень-Мюнхен-Прага-Таргау-Карлсхорст-Берлін присвячують дню 70-річчю перемоги. Його запланували із 29 квітня по 9 травня.

Читайте також: "Без України не буде вільної Європи" - Коморовський

У Facebook створили сторінку "Ні проїзду бандитів з Росії через Польщу". До неї долучилось вже понад 3,6 тисяч активістів. Автори ініціативи закликають заблокувати проїзд байкерів через країну.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У місцях, в яких з'являються Нічні вовки, незабаром починається російська агресія. Вони були в Криму ще до того, як його анексувала Росія. Були в Донбасі, а зараз вбивають і вчиняють грабежі у містах, зайнятих росіянами. Чи є їх проїзд через Польщу застереженням для поляків або початком російської агресії? Ми сподіваємося, що братство мотоциклістів, незалежно від приналежності до різних клубів, вкаже їм, де їхнє місце", - пишуть адміністратори спільноти.

"Нічні Вовки" - перший офіційний в СРСР байкерський клуб. Його започаткували 31 травня 1989 у Москві.

"Нічні вовки" публічно підтримують політику президента РФ. Путін навіть отримав від них пам'ятну шкіряну куртку із емблемою клубу, а у 2009 році проїхав на чолі колони мотоциклістів в Новоросійську.

Залдостанова вважають другом Путіна. Байкер не раз організовував зустрічі глави Росії з мотоциклістами.

Під час анексії Криму "Нічні вовки" з'явилися на півострові з російськими прапорами. Байкери патрулювали дороги і охороняли зайняті "зеленими чоловічками" будівлі.

У пропагандистському фільмі "Крим. Шлях на батьківщину" повідомлялося, що мотоклуб викрав і утримував одного із українських військових командирів.