У Забайкальському краї Росії лісова пожежа перекинулася на склади однієї з військових частин. Інцидент стався в Читинському районі в населеному пункті Лісове містечко. За словами представників адміністрації селища, чути вибухи.

У свою чергу Міністерство оборони РФ спростувало інформацію про вибухи на військових складах. За даними прес-служби, займання на території військової частини локалізовано, а боєприпаси не постраждали.

Читайте також: В Іркутську вибухнув нафтопереробний завод

За попередніми даними, на складі зберігаються ракетниці, гранати від підствольного гранатомета.

Також повідомляється, що на північ від Чити евакуюють три населених пункти. Боротися з вогнем заважає штормовий вітер в районі пожежі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Обстановка дуже серйозна. Жителям дачних кооперативів та житлових будинків в районі необхідно залишити свої будинки і тимчасово переїхати на безпечну територію", - повідомив губернатор регіону Костянтин Ільковський, який виїхав на місце події.

Раніше повідомлялося, що в республіці Хакасія в Росії горять дерев'яні будинки в селах кількох районів. Всього охоплено вогнем близько 900 будинків. За повідомленнями в соцмережах, бракує води, люди гасять пожежі відрами і лопатами.