Сенат Чехії ухвалив петицію, яка дозволяє розпочати процедуру імпічменту президента країни. Про це в Twitter повідомив відомий блогер Рутем Адагамов.

18 березня група активістів передала до верхньої палати парламенту Чехії петицію з проханням розглянути питання про відставку президента Мілоша Земана. У документі також додається проект скарги на президента до Конституційного суду країни з зраду інтересів батьківщини.

Більш 11000 чеських громадян, які підписали петицію, звинувачують Земана в проросійській зовнішній політиці, зраді інтересів батьківщини і гідного образу Чехії у світі.

Відомо, що президент Чехії Мілош Земан в публічних заявах відкрито підтримує політику Кремля.

Читайте по темі: Чеському президенту не хочуть давати грошей на поїздку до Москви

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Глава Чехії збирався їхати на святкування Дня перемоги у Москву, але чеські політики відмовилися виділяти кошти на поїздку президенту. Тим не менш, Мілош Земан поїде в Росію 8 травня, щоб вшанувати пам'ять радянських військових, загиблих у Другій світовій війні.