Одне з сумнівних досягнень України в цьому році - потрапляння в десятку найбільш неекологічних країн світу. Україна посіла дев'яте місце в антирейтингу за смертністю від забруднення повітря.

Дослідження провело агентство Bloomberg.

Згідно з дослідженням, під ризиком смерті від забруднення атмосфери перебуває кожен 918-й житель України. Найбільш "брудні" країни - Китай, Індія, Пакистан, Нігерія, Бангладеш, Росія.

Загрозу здоров'ю і життю українців становлять застарілі та неефективні підприємства енергетики та важкої промисловості. Найбільшим джерелом забруднення повітря в Україні екологи назвали вугільну енергетику.

Середній вік застарілих і зношених великих теплоелектростанції (ТЕС) України становить 50 років. Викиди на більшості енергоблоків перевищують допустимі європейські норми в 40 разів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Додамо, що незалежні екологи стверджують - Київщині загрожує екологічна катастрофа через викиди Трипільської ТЕС.

Читайте також: Цікаві факти про європейську Україну

Ця теплоелектростанція викидає в повітря тисячі тонн шкідливих речовин. І через кілька років Київська область може стати не придатною для життя.

Скажімо, в 2014 році Трипільська ТЕC викинула в атмосферу Київської області майже 76 тисячі тонн різних речовин, стверджує Санепідемслужба. Зокрема свинець, хром, діоксид азоту, нікель і інші важкі метали, які осідають в організмі людини і можуть спровокувати серйозні захворювання.