Півсотні найманців з Росії, повернувшись зі Сходу України, поскаржилися журналістам, що місцеве населення Луганщини схиляється до України, а їх називали "окупантами". Не витримавши тягот служби і нерозуміння з місцевим "ополченням", росіяни повернулися додому менше, ніж через місяць.

"Місцеве населення платить податки в Україні, у тому числі на АТО. Якщо чоловік - співробітник "Призраку" (батальйон сепаратистів у Лисичанську по керівництвом Олександра Мозгового - "Знай"), то дружина платить податки на АТО. Були у Комісарівці, так місцеве населення називало нас окупантами, що дуже неприємно", - розповів журналістам командир групи найманців з Єкатеринбурга Володимир Єфімов.

Читайте також: З Уралу на Донбас вирушила рота "добровольців" вбивати українців (фото, відео)

За його словами, бійці постійно хворіли на грип, ангіну, пневмонію та іншими тяжкими простудними захворюваннями.

"Луганська і Донецька республіка - це країна, де немає людей. Зріле населення виїхало, залишилися жінки, старі й діти. Все тримається на казаках, місцеві ополченці - дуже каламутні, у них інша мотивація. Загалом, суцільне розчарування і "непонятки". У нас пропало бажання витрачати там здоров'я", - розповів Єфімов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

За даними російських ЗМІ, тільки в одному поїзді Новоросійськ - Нижній Тагіл 14 квітня в Росію поверталося більше 150 "добровольців" з Донбасу. Причому, щоб повернутися додому, уральці збирали гроші через інтернет, оскільки їх спонсор відмовився оплатити їх повернення.

"За київським законами ми терористи. По мадридському суду - теж терористи. За законом Луганської республіки особи, які не включені в штат збройних сил, є членами незаконних збройних формувань. А якщо взяти гроші у них за контрактом, як вони пропонують, то ми в Росії станемо найманцями"- говорять розчаровані добровольці.

Читайте по темі: Уральские "добровольці" збирають гроші, щоб виїхати з ЛНР