У місті Єйськ Краснодарського краю в музеї виставлять фрагмент малайзійського літака "Боїнг-777", збитого торік бойовиками "ДНР". Уламок передали до Росії мешканці селища Розсипне під Торезом. Музей "Бойового братерства", в якому виставлять фрагмент, планують відкрити до 70-річчя Перемоги.

Публікація з фрагментом малайзійського "Боїнга" урочисто вийшла на першій шпальті місцевої газети "Совет Приазовья". Уламок збитого літака газетярі подають, як військовий трофей.

"На знак подяки за доставлені продукти, одяг і медикаменти жителі селища Розсипне передали єйчанам фрагмент малазійського" Боїнга-777 ", який зазнав аварії над Шахтарським районом в липні минулого року. За однією з версій, пасажирський авіалайнер збили військові національної армії України" - йдеться в статті. У газеті вирішили не згадувати про іншу, основну версію, за якою "Боїнг" збили сепаратисти з російського "Бука".

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" авіаліній Малайзії був збитий в небі над Торезом силами ППО сепаратистів "ДНР", які прийняли його за український літак Ан-26.

Одразу після цього на російському каналі Lifenews вийшов сюжет, в якому сказали, що "ополченцям" вдалося збити черговий український військовий літак. Проте пізніше, коли стало відомо, що загинув цивільний лайнер, сюжет видалили з сайту телеканалу. Потім Lifenews став стверджувати, що "Боїнг" збила Україна.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також про те, що літак був збитий саме силами "ополчення", встиг повідомити сайт Lifenews і лідер російських диверсантів Ігор Стрєлков. Ці пости також були видалені, коли з'ясувалося, який літак впав насправді.

Знищення "Боїнга-777" стало однією з найбільших авіакатастроф в історії людства за кількістю жертв. У ній загинуло 298 осіб.