Корпорація Apple не сплатила понад 8 мільярдів доларів через оптимізацію податків. Про це йдеться у розслідуванні Єврокомісії.

Регулятори звинуватили виробника iPhone у використанні дочірніх підприємств в Ірландії (місце реєстрації європейської штаб-квартири Apple), з метою уникнути сплату податків за доходи, які генеруються за межами США. Європейська комісія стверджує, що корпоративна змова компанії Apple в Ірландії дозволяє розрахувати прибуток, використовуючи більш сприятливі методи бухгалтерського обліку, повідомляє Bloomberg.

Хоча Apple генерує близько 55% своїх доходів за межами США, її зовнішня податкова ставка становить близько 1,8%. Якщо Комісія вирішить застосовувати більш жорсткий стандарт бухгалтерського обліку, Apple може бути зобов'язана заплатити податки в розмірі 12,5%, на суму $64,1 млрд прибутку, отриманого з 2004 по 2012 роки.

Випадок з Apple, може стати одним з найгучніших в історії американських компаній, представлених в Європі. Також у європейських посадовців були сумніви щодо інших корпорацій з-за океану - Starbucks, Amazon і McDonalds.

Читайте також: Volkswagen оштрафують на 80 млрд доларів

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Головний виконавчий директор компанії Apple Тім Кук заперечує, що компанія використовує хитрощі, щоб уникнути сплати податків. У недавньому інтерв'ю на CBS, він назвав критику компанії "політичної нісенітницею". За його словами, податкова система застаріла і потребує оновлення для цифрової економіки. Нагадаємо, восени 2015-го журі присяжних у США зобов'язав Apple виплатити неустойку в розмірі $234 млн за незаконне використання запатентованої технології.