Адвокат головного підозрюваного у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова вимагає зробити лінгвістичну експертизу показань підзахисного. Мова його зізнання не відповідає реальній мові спілкування Заура Дадаєва.

Про це повідомляє КоммерсантЪ.

Адвокати вважають, що Дадаєв, який ледь закінчив комунально-будівельний коледж, ніяк не міг використовувати такі вирази, як "місце та час для вбивства були ідеальними" та "новина викликала великий резонанс у суспільстві". Якщо експерти підтвердять версію захисту, показання визнають недійсними.

Читайте також: Підозрюваного у вбивстві Нємцова перевірять на детекторі брехні

Як пояснив адвокат Шамсудін Цакаєв, його 32-річний клієнт належить до покоління, яке виросло під час війни. Він закінчував початкову школу, коли до влади в республіці прийшов Джохар Дудаєв. Через події в республіці багато освітніх установ були закриті або, принаймні, залишилися без провідних вчителів, які залишили Чечню. Компенсувати недоліки в освіті Дадаєву вдалося лише частково - у 2005 році він закінчив, правда в заочній формі, комунально-будівельний коледж у Нальчику.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Поспілкувавшись із обвинуваченим, захисник дійшов висновку, що він, викладаючи обставини підготовки та вчинення злочину, в принципі не міг використовувати включені у протокол допиту фрази і звороти.

Те, що зізнання має інше авторство підтверджується також іншими фактами. Зокрема, у ньому є згадка про якогось Русика або Руслика, якого слідство ідентифікувало як майора внутрішніх військ Руслана Геремєєва, який проходить свідком у справі, але його ще не допитали.

Як зазначив Цакаєв, таке звертання до старшого за званням і віком представника авторитетної чеченської сім'ї з боку його підзахисного було категорично неможливим. За словами самого Дадаєва, в батальйоні було прийнято називати командира Геремєєва за його радіопозивним - Добрий або з поваги до нього - Старший.

Від зізнання у вбивстві обвинувачений вже відмовився, проте слідство наполягає на правдивості показань.