Зовнішньополітична служба Євросоюзу шукає експертів, які будуть протистояти російській пропаганді та дезінформації.

Про це повідомляє видання EUobserver.

Вакансію розіслали всім посольствам країн ЄС в Брюсселі. Головним завданням для кандидатів на цю посаду має стати "корекція і перевірка міфів". Також майбутні співробітники повинні володіти російською мовою та робити "аналіз/моніторинг інформації про політику ЄС" в російськомовних медіа.

Крім цього, у їх службові обов'язки входитиме "регулярне оновлення інформації про ЄС через ключові повідомлення, статті, редакційні матеріали, інформаційні бюлетені та інфографіки, з акцентом на вигоди Східного партнерства". Вони будуть готувати прес-матеріали російською мовою.

Видання повідомляє, що з тими, хто пройде конкурсний відбір буде підписано контракт на 1 рік. Зарплатню вони отримуватимуть не менше ніж 4,350 євро на місяць.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Важливим є також те, що кандидати повинні бути колишніми журналістами або прес-секретарями і добре орієнтуватися у соціальних медіа та інфографіці.

Раніше, колишня журналістка з російського пропагандистського каналу Russia Today Ліз Вол повідомила, що принцип роботи його з аудиторією нагадують практики секти. Він застосовує психологічні засоби для придушення. За допомогою Інтернету канал збирає людей, які почуваються відокремленими від суспільства та дають їм відчуття приналежності до чогось.