Російський журналіст Володимир Шрейдлер зробив сенсаційний репортаж з Басманного суду Москви, де триває процес над українською льотчицею Надією Савченко.

У момент, коли Надію вели під конвоєм до зали суду, росіянин вигукнув при всіх "Слава Україні!". Надія Савченко тут же відповіла "Героям Слава!". Під час зйомки журналіст намагався звертатися до Надії по-українськи, чим викликав її позитивну реакцію, і негативну - своїх московських колег.

"Хтось із російських журналістів тут же крикнув мені, що я провокатор! Мовляв нас в Україні б так пускали як Вас до нас !!! Я тут же підійшов до нього і при всіх в очі сказав - Я російський журналіст, а Ви ганьба журналістики, можете мене зняти і показати !!! Я громадянин Росії !!! Федеральні журналюги були в шоці !!! Потім ми увійшли в зал суду .... Ви все побачите! У залі суду я ставив їй питання тільки на українській мові і боявся що вона зрозуміє по моєму акценту, що я не українець ...... Але я все одно прямо при всіх продовжував на мові!!! Мені хотілося щоб вона відчувала підтримку навіть там за гратами, що розділяють нас !!!
Вона відчула мою енергетику, більше мені не потрібно було нічого !!! Вона кілька разів посміхнулася мені, я зловив її погляд !!! Я ЩАСЛИВИЙ !!! "- пише Шрейдлер на своїй сторінці в Facebook.

Репортаж Шрейдера про суд над Надією Савченко вже встиг набрати в YouTube за добу більше 15500 переглядів. Автор матеріалу, за його словами, повністю усвідомлює, які неприємності можуть йому загрожувати після цього.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще